Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KFUM Trollhättan Handboll
KFUM Trollhättan och Trollhättans BoIS har gemensam samsyn
KFUM Trollhättan och Trollhättan BoIS har gemensamt tagit fram ett dokument som skall underlätta för alla som väljer att dubbelidrotta mellan handboll och fotboll i våra två föreningar.
Båda föreningarna vill arbeta för att flera skall kunna hålla på med flera idrotter och inte tröttna eller känna en press över detta.

Vi i KFUM Trollhättan hoppas få med oss ytterligare föreningar i Trollhättan på liknade samarbete, det tror vi att alla kommer vara vinnare på.

Vill du bli grym på en idrott, träna flera olika
#minandraidrott
Det finns flera anledningar att träna på många olika sätt, oavsett om du vill bli så duktig du kan eller idrottar för att ha roligt, träffa kompisar och må bra. Eller både och. Forskning har nämligen lärt oss att de som tränar flera idrotter utvecklas bättre, löper mindre risk att skada sig och blir mer motiverade att fortsätta träna. Vilken är din andra idrott?

Hela Sveriges skidgigant Charlotte Kalla spelade basket långt upp i tonåren, slalomåkaren André Myhrer håll på med mängder av olika idrotter som ung och NHL-proffset Victor Hedman varvade ishockey med både fotboll och golf.


Unga stjärnskottet Stina Blackstenius tog det hon lärde sig i friidrotten med sig in i både handbollen och fotbollen och den inspirerande Helene Ripa har testat sina gränser inom mängder av idrotter hela livet.

Musse Hasselwall kom igång rätt sent men blev bäst i Sverige och hittade en ny passion som vuxen. Jonas Björkman provade allt möjligt som ung och brukade varva ned med några golfrundor under tenniskarriären.


Dessa är ett fåtal exempel av alla svenska idrottare som nått toppen och är levande bevis för att vi inte behöver ha så bråttom när vi är unga. Håll på med det som känns rätt just då!

Idrott ska först och främst vara kul. Att ha roligt är den största orsaken till varför unga idrottar och många framgångsrika elitidrottare vittnar om att det var just variationen av idrotter som skapade glädjen. Även om de flesta av oss kanske inte vill eller kan bli elitidrottare har vi rätt att ha roligt.

I Riksidrottsförbundets nya kampanj "Min andra idrott" vill vi slå ett slag för alla de positiva effekter som följer av att hålla på med många olika idrotter, särskilt som ung. Det finns inte några belägg för att man måste välja tidigt för att nå sina mål. Oavsett hur stora eller små.

Kanske kan vi ta kål på några seglivade myter längs vägen. Till dess, träna så mycket du vill, ha så roligt du bara kan och variera dig så mycket som du hinner!

Stina Blackstenius
Fotboll, handboll, friidrott
1 OS-silver
1 EM-guld, 1 EM-silver
1 SM-guld
Årets Genombrott 2015

"Idrotten har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag höll på med både fotboll, handboll och lite friidrott rätt länge. I handbollen fick jag det fysiska spelet och i friidrotten lärde jag mig att utmana mig själv på helt nya sätt. För mig var det alltid svårt att välja vad som var roligast. Det skedde naturligt när jag var ungefär 17 år och valde att lägga mer tid på fotbollen. Men det var viktigt att få göra det valet själv, vid rätt tid. Jag har alltid gillat att tävla, mot andra och med mig själv, för att se om jag kan utvecklas och bli bättre. Jag blir motiverad av en bra miljö, roliga och inspirerande träningar och lagkompisar man ser fram mot att träffa."


Källa:
Riksidrottsförbundet
Mattias Olsson
Projektledare Min andra Idrott
08-699 61 51
mattias.olsson@rf.se
 

Partners
Välkommen till vår hemmaplan

Vädret Trollhättan