Välkomna till KFUM F04
Välkommen ner och spela handboll med oss!

Säsongen 2017/2018 pågår för fullt och vi har följande träningstider.

Måndagar  17.30-18.30 Nevshallen
Tisdagar    17.00-18.30 A-hallen Älvhögsborg
Onsdagar   18.30-20.00 A-hallen Älvhögsborg

Frågor kontakta gärna oss
Marie Ekehage 0702232200
Andreas Almen 0708495543
Vinst och förlust F04
2018-02-11 20:43

I helgen var det åter igen dags för F04 att forsätta segertåget. Trodde iallafall många. Men Skövde, söndagens första motståndare, ville annat. Det rörliga spel som F04 visat upp under stora delar av säsongen var som bortblåst. Trots timeouter ville det dig inte på planen. Årets andra förlust var ett faktum 14-11

I den andra matchen för dagen stod Skara för motståndet. Nu hade F04 tjejerna vaknat till och med lite mer vilja gjorde att det vägvinnande spelet var tillbaka.

F04 kunde springa ifrån till en klar seger 21-12.


Dagens lärdom är att inte underskatta motståndet.


Två sköna vinster för F04
2018-01-21 20:50
Fint försvarsspel mot Skara

Hemmaplan för KFUM´s F04 lag har denna säsong inneburit vinster. Så också denna söndagseftermiddag.

Den här gången fick Skövde och Skara känna på F04 tjejernas handbollskunskaper.

Det började mot Skövde där våra KFUM tjejer startade bra med ett bra försvar, bra målvaktspel, snabba kontringar och ett bra 2-fas spel. Skövde hade inga medel att sätta emot. Samma sköna spel forsatte även den andra hälften av matchen. Vilket visade sig på resultattavlan. Slutresultat 29-11.

Den andra matchen mot Skara startade jämnt. Båda lagen bytte mål med varandra. Inte samma spring i benen i början av den här drabbningen som i dagens första match.

F04 tjejerna föll in i Skaras tempo. En timeout krävdes för att få fart på tjejerna. Det gjorde att F04 tjejerna kunde ta kommandot i matchen och gå till pausvila i ledning.

I den andra halvleken var det två lag som följdes åt resultatmässigt. Tröttheten började visa upp sig mot slutet men F04 kämpade på bra i sitt försvarsarbete och med ett bra målvaktspel av Ella blev det ännu en seger 18-14


Slutsats är två fint genomförda matcher av tjejerna där samtliga bidrog med bra prestationer!

Stolpe ut F04
2018-01-13 18:52

F04 startade det nya året med seriefinal borta mot Alingsås.

Första halvlek startade inget vidare. Alingsås gjorde likt Islands landslagsherrar emot Sverige mål på allt i början. Vårt F04 däremot började med många tekniska fel vilket gjorde att vi snabbt kom i underläge i matchen. F04 fick visa prov sin mentala styrka och arbetade sig mer och mer in i matchen. Underläge dock i paus 10-13.

Den andra startades upp med ett bra försvar och anfallspel ifrån F04. Tjejerna kunde hämta ikapp underläget, men när väl detta skedde kom några anfall där stolpen var i vägen . Detta medförde ytterligare ett tremålsunderläge när det återstod 10min.Timeouten var ett faktum.

Än en gång fick tjejerna kämpa sig tillbaka in i matchen.  Och detta gjorde de med bra kombinationer och tålamod. Lika läge med dryga minuten kvar. Alingsås kunde återta ledningen med ett fint niometerskott i x:et.

F04 fick sista anfallet för att klara oavgjort men denna dag var det stolpe ut. Slutresultat 18-19


Utöver de första 15 minuterna gör F04 tjejerna en bra match som med stolparna med oss kunde slutat i favör. Nya tag redan nästa helg.

Vinst och oavgjort för F04
2017-12-17 19:47

Denna helg var det dags igen för våra duktiga F04 tas sig an Brätte och Borås

För två veckor sedan när lagen möttes blev det två vinster men denna dag var det inte mycket som stämde. Det fina spelet som F04 tjejerna visat upp under hösten fanns inte där. Det blev mycket kamp och lite skönspel. Detta berodde främst på dåliga passningar och lågt tempo i allt som tjejerna gjorde.

Första matchen emot Brätte började dock det bra med ett par måls ledning. men Brätte kunde hämtade ikapp försprånget, efter tekniska misstag ifrån KFUM tjejerna. slutresultat 14-14

I den andra matchen mot Borås fortsatte de tekniska misstagen. lagen bytte mål med varandra matchen igenom. I den andra halvleken gjorde vi vissa justeringar, detta medförde att tjejerna var tvungna att öka tempot vilket gjorde att F04 till slut kunde avgå med segern 20-18


Konsensus denna helg är att trots att vi inte presterar förlorar tjejerna inte någon av matcherna. DET ÄR EN STYRKA!

Nu tar vi julledigt ifrån seriespelet i fortsatt serieledning!


Nya vinster för F04!
2017-12-03 22:25

F04 tjejerna håller ångan uppe i seriespelet detta år. Idag kom ytterligare två segrar. Detta emot Brätte och Borås.

Det startade dock inget vidare mot Brätte i första matchen. Ett trögstartat F04 var inte med i fotarbetet vilket gjorde att Brätte kunde skaffa sig en tidig tremålsledning. Timeouten var ett faktum. Efter denna och med vissa justeringar vände F04 tjejerna på steken . Försvaret och anfallspelet satt nu bättre vilket fortsatte matchen igenom. Vinsten satt där den skulle. Slutresultat 16-12

I den andra matchen mot Borås startade tjejerna bättre. Ett tidigt ryck var något som Borås inte mäktade med denna söndag.

Det var klassskillnad lagen emellan.

F04 tjejena krånglade dock till det en aning i början på den andra halvleken. Detta gjorde att slutresultatet stannade vid 17-7 


Bra jobbat och väl genomförda matcher av F04 tjejerna denna söndag.

 

Vi stödjer KFUM Trollhättan
Välkommen till vår hemmaplan

Vädret Trollhättan