Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i KFUM Trollhättan
BLI MEDLEM
Välkomna till KFUM Trollhättan F14
Vi har handbollsträningar för flickor födda 05.
Träningar har vi 3 ggr/vecka. 

Från vecka 36 gäller våra ordinarie tider:
Måndagar 19:30-21:00 Syltehallen
Onsdagar 17:00-19:00 Arena älvhögsborg A-hallen
Fredagar 17:00-18:30 Torsbohallen

Se i vår kalender för ev ändringar/uppdateringar!

Vi samlas alltid 15 minuter före träningstiden för att vara redo när vi får hallen! 
Efter träningen duschar alla tillsammans så glöm inte handduk, schampo och rena kläder.

Varmt välkomna att prova på handboll med oss!


Tränare
Kent
Thomas
Fredrik
Lagadmin
Jenny

Lagkontakt:
Kent Karlsson, 0733-519747
Klubbkänsla när F14 o damerna dansade
2019-10-16 19:22
#tillsammans 
#älskakfum
Många valde handboll i Torsbohallen
2019-08-25 22:18
AHK och Skåre gästade oss i Torsbohallen där vi lirade boll hela dagen. De avslutande matcherna med mixade lag blev lyckat med mycket skratt och glädje, även en å annan japanare kunde noteras när flickorna lirade ihop.
Bra start på en ny säsong 👍
#viväljerhandboll 
Vi väljer handboll 25/8 ...
2019-08-23 20:35
Spelschema
På söndag kör vi heldag i Torsbo!
Minicuoen ”vi väljer handboll” med KFUM Trollhättan som arrangör skapar en fantastisk start på handbollssäsongen för våra lirare.
Ett par goa F13, AHK och ett gäng fina lirare från Karlstad står för underhållningen ihop med våra flickor!
Kom å heja på oss alla ❤️

Matchstart 10:00 😃

Notera att i de två sista matcherna mixar vi hejvilt å lirar boll med lag bestående av flickor från alla 3 föreningarna.

Måndag blir kostföreläsning...
2019-02-01 20:20
Flickorna har röstat och majoriteten önskar delta 17:30-20:00 enligt tidigare utskick och kallelse.
Det innebär att den vanliga träningen i Syltehallen utgår.

P07 tar över vår tid i hallen.

Vi ses i inspiration 

#tillsammans 
F13 starka silvermedaljörer i Hallbybollen
2019-01-10 21:06

KFUM Trollhättans F13 vann silvermedaljer genom imponerande laginsats i helgens Hallbybollen.


I Jönköping spelas Hallbybollen en klassisk trettonhelgscup i handboll. I klassen för flickor födda -05 deltog inte mindre än 40 lag. Cupen lockade flera av de bästa lagen från handbollsregionerna Stockholm, Göteborg och Skåne. KFUM ställde upp som regerande mästare efter förra årets överraskande finalseger.


Gruppspelet inleddes med den svåraste matchen i gruppen. Starka Kristianstad stod för ett tufft och agressivt försvarspel och var i ledning i större delen av matchen. KFUMs tjejer hade dock kontakt och visade sig vara starkast när matchen skulle avgöras. En knapp seger med 8-7 och en stark laginsats gav en bra start på turneringen för de röda. Med bara en timmes vila ställdes KFUM mot nästa motstånd i form av Lidingö. I denna match tog KFUM-tjejerna ett tidigt grepp och vann matchen bekvämt med 13-7. Efter dessa båda matcher kunde stolta ledare konstatera att samtliga 11 utespelare gjort mål. Laget hade under första speldagen hunnit spela mot både 6-0 försvar och 3-2-1 försvar och hittat lösningar för att komma i guldlägen mot båda försvarssystemen. Andra cupdagen inleddes med en tidig match mot Ludvika som var fantastiskt starka i sitt 5-1 försvar. KFUM var i en ganska klar ledning halvvägs in i matchen men slarvade lite i andra delen av matchen och vann till slut matchen med 11-9. Gruppspelet avslutades med match mot duktiga Aranäs som hade mycket svårt att ta sig igenom den röda försvarsmuren. Stabilt anfall med hela laget delaktigt skapade riktigt bra lägen framåt. Rullespelet satt som en smäck med flera fina lägen för kantspelarna som resultat. Matchen slutade med 10-6 till KFUM och hade det inte varit för en lysande målvakt i Aranäs så hade siffrorna blivit klart större.


A-slutspelet inleddes med åttondelsfinal mot starka Önnered som har varit lite av ett slutspelsspöke för KFUM (och många andra lag … ). Önnered tog kommandot direkt genom starkt försvar och fint rullespel. Däremot uteblev Önnereds adelsmärke, spelvändningarna med de effektiva kontringarna, eftersom KFUM gjorde ett mycket hedersamt jobb i hemlöpen. Med bara 5 minuter kvar så leder Önnered med 6-5 i en målsnål tillställning med två starka försvar. Då lossnar det för KFUM som gör 3 snabba mål. Önnered visar dock styrka och kämpar in en boll med minuten kvar att spela. Med enbart en bolls ledning för KFUM sliter de gröna och vinner bollen och i en snabb spelvändning tvingar man KFUM till att dra på sig en straff precis när full tid uppnåtts. Otrolig dramatik i hallen. Straffen ska läggas och detta innebär att Önnered får en fantastisk chans att kvittera och därmed få till en ”sudden death”-förlängning. KFUMs målvakt väljer att gå mycket långt ut och kanske är det detta som får skytten att missa målet. Överlyckliga KFUM-spelare kan därmed konstatera att segern innebär fortsatt spel och kvartsfinal. I kvartsfinalen besegrades ytterligare ett lag från Kristianstad i en välspelad match där KFUM gick till en 4-0 ledning efter bara 5 minuters spel. Matchen slutade 11-9 till KFUM. I semifinalen spelade de röda KFUM-tjejerna en vacker handboll med övergångar, isärdag och rullespel. Duktiga RP Linköping ledde dock inledningsvis med 5-3 innan KFUM stängde helt bakåt och Linköping fick se sig utslagna med 11-7. Ny final för KFUM i Hallbybollen alltså.

I finalen som spelades mot Baltichov var det mycket jämnt inledningsvis. Två otroligt duktiga målvakter gjorde det svårt för lagen att göra mål i den första delen av matchen. KFUM lyckas sedan göra ett ryck genom flera fina genombrott och skapade sig en 3-måls ledning. Baltichov som hade ett svårstoppat 9-meters spel kom dock tillbaka med 4 raka mål. KFUM vänder matchen igen med 2 genombrott och tar tillbaka ledningen. Starka Baltichov ville dock inte låta KFUM få försvara sin titel och med bokstavligt talat minsta möjliga marginal lyckas man få in 2 bollar i slutet på matchen. Publikvänligt och spännande! Baltichov vann alltså finalen med 10-9. KFUMs tjejer faller med flaggan i topp och man erövrar silvermedaljen i en dramatisk final.


Detta var den 8:e A-finalen för tjejerna sedan man började att spela på stor plan. 

Nya utmaningar väntar runt hörnet. Beachhandoll ska introduceras!


Stolta ledare tackar den fantastiska supporterskaran för en härlig och sportslig inramning runt matcherna.           

/KentAgent 


BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
KFUM Trollhättan, 09/12 08:44 
KFUM Trollhättan, 12/08 14:02 
KFUM Trollhättan, 24/06 16:39 
 

Partners
Välkommen till vår hemmaplan