SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i KFUM Trollhättan
BLI MEDLEM
Välkommen till KFUM Trollhättan F14
 

Vi är ett glatt gäng på ca 15 spelare som tycker att handboll är riktigt kul! Vi tränar tre gånger i veckan och gillar att spela match så vi åker gärna på flera cuper per säsong.

 

 

Mer detaljer om datum och tider för olika saker hittar ni i lagets kalender här på sajten. Den går att prenumerera på och då få in i sin egen kalender i sin smartphone.

 

 

För frågor kontakta vår huvudledare,  Malin Borg 0703-662833  malin.borg@trollhattan.se

 

 

 

 

 

U-SM på hemmaplan, okt 2020
2021-03-23 11:20

Fler bilder (+3) >>
Foto: Jonas Arbius, bloggaren.se

KFUM Trollhättan F14 gruppetta i U-SM, steg 1

Helgen 3-4 oktober spelade Flickor 14 sitt första steg i Ungdoms-SM.
För motståndet stod Torslanda HK, Torsby IF och Aranäs HK. Det spelades fyra handbollsmatcher på lördagen och två på söndagen.

Efter att matcherna avslutats stod det klart att KFUM Trollhättans tjejer tagit sig obesegrade genom helgen och i och med det skaffat sig fina fördelar inför nästkommande steg i USM.
Laget visar upp en fantastisk inställning och en fin bredd med mål från alla positioner och de flesta av lagets alla spelare. KFUM Trollhättan har under helgen visat upp att de har en tydlig spelidé som inkluderar alla och tempot är högt. I tabellen hamnar Trollhättan i topp på 6 poäng och 57 gjorda mål. 

Totalt är det 30 grupper med 3–5 lag i varje som spelat steg 1 runt om i landet i helgen. KFUM Trollhättan hamnade i grupp 17 och avslutade alltså den som gruppetta.
Detta arrangemang gick av stapeln i Trollhättans nyaste handbollshall, Syltehallen. Tack vare ett stort föräldraengagemang gick det att genomföra ett Corona-säkrat och uppskattat arrangemang av både besökande lag, spelare och ledare i denna fina och nya hall.

Detta reportage gick även att läsa i ttela:
https://www.ttela.se/sport/raka-vinster-f%C3%B6r-kfum-s-flickor-14-1.35212531


Dessvärre satte pandemin stop för fortsättningen på USM så vi tar med oss att vi slutade på topp och laddar om för nästa USM.

Junicupen 16-17 juni, 2018
2018-06-18 12:00

I helgen var vi och spelade Junicupen för första gången och vilken säsongsavslutning detta blev. Vi mötte väldigt blandat motstånd, allt från lag som spelat handboll i några månader till flera fysiskt starka och duktiga lag. Vi har spelat i strålande sol och i riktigt rikligt sommarregn. Tältet som riggades av vår fantastiska föräldrakår var välbehövligt i både regn och strålande sol. Stort tack för det!
Vi fick under helgen se två jämna lag som spelade snygg handboll, krigade och peppade varandra på ett mycket bra sätt. Vi såg spelare som kliver fram och växer och spelare som visar att de lärt sig nyttja styrkan att spela som ett lag. Allt detta gör oss tränare oerhört stolta. Att lagen var jämna och att vi håller en hög nivå visas genom att båda lagen tog sig till A-slutspel och vi möts i semifinalen. Det är första cupen där vi får möta varandra. Det var en annorlunda cup-match med mycket känslor och svåra gränsdragningar men härligt att se tjejerna lösa detta som ett lag.
Välförtjänt åker vi hem med en pokal och silver- och bronsplacering.
Tack för ännu en spännande och rolig cup-helg med dessa goa och duktiga handbollstjejer.
/Ledarna till U12 

Bohus cup 4-6 maj 2018
2018-05-07 00:15
Ladda album (+8 bilder) >>
Under helgen har KFUM Trollhättan F06 spelat Bohus Cup som totalt hade 540 lag anmälda och i vår F06-grupp var det hela 60 lag som deltog.

Vi hade denna gång ett lag med i cupen och gruppspelsmatcherna visade på en oerhörd bredd och vi spelade för varandra som ett lag. Tjejerna körde diagonaler, rullar, 8:or och 2:or på löpande band. Detta resulterade i mål från alla positioner och från alla utespelare i truppen. Med snabba uppspel,  ett tufft försvars- och ett tryggt målvaktsspel tog sig F06 som gruppvinnare till A-slutspel med en målskillnad på 45-10.
Efter 16-delsfinal mot IK Sävehof 2 väntade Eslöv IK Svart lag 2 i 8-delsfinal. Ett Eslöv som slutligen stod som segare i Bohus cup. 

Bohus Cup summeras av handbollsglädje, god lagsammanhållning och roliga handbollsmatcher i Kviberg och på Lyndbystrand i ett soligt och härligt Göteborg.

Potatiscupen 2018
2018-04-16 18:35
Ladda album (+9 bilder) >>

F06 deltog med 2 lag under helgens Potatiscupen i Alingsås, KFUM Trollhättan Nord och KFUM Trollhättan Syd. KFUM Trollhättan åkte med totalt 23 lag till Potatiscupen i Alingsås.

 

Genom ett fantastiskt försvars- och målvaktsspel, med tempo och en härlig kämparinställning tog sig båda lagen övertygande till A-slutspel. I kvartsfinalen väntade Alingsås HK 2 och KFUM Lundagård i Nolhagahallen, och i kvartsfinalen väntade Sannadals SK. Efter en rad spännande och jämna matcher fick Nord och Syd känna sig besegrade. Alingsås HK 2 stod sedan som slutlig segrare i gruppen.

 

Dagarna i Alingsås summeras av god lagsammanhållning och härliga och utvecklande handbollsdagar för 23 glada tjejer. Potatiscupen bjöd på nya spännande oprövade motståndare och ett roligt cupliv i en strålande vårsol.

F06 prisas för sitt lagarbete!
2018-04-15 20:16

KFUM Trollhättan Handboll flickor 06 är årets första säsongsvinnare i initiativet Mensutmaningen, ett initiativ där FC Rosengård och Lotta Schelin tillsammans med Libresse utmanar idrottssverige att förbättra tjejers förutsättningar att träna och tävla genom att aktivt börja arbeta med frågan.


KFUM Trollhättan Handboll F06 prisas nu för sitt arbete. Genom olika teambuildingsämnen och återkommande ”tjejsnack” har laget ökat kunskapen och förståelsen och därifrån öppnat upp för att våga fråga och prata om ämnet i laget.


Laget kan nu glädjas åt en prissumma på 10 000 kronor och har dessutom kvalificerat sig som finalist till det stora priset Årets Mensutmanare i Sverige, som kommer att koras efter årets slut.

 

Stort grattis F06, till vinsten och till ett fint initiativ!

 


 

 

BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
KFUM Trollhättan, 08/04 10:20 
KFUM Trollhättan, 25/03 09:48 
KFUM Trollhättan, 23/03 16:26 
KFUM Trollhättan, 21/01 15:31 
KFUM Trollhättan, 03/11 10:07 
 

Partners
Välkommen till vår hemmaplan