Välkommen till Flickor 06
Lagbild från en onsdagsträning i november 2016

Vi är ett glatt gäng på ca 24 spelare som tycker att handboll är riktigt kul. Under säsongen 2016-17 genomförde vi vår första säsong på hel plan och fullt lag med alla positioner i laget. Det var ett roligt utvecklingssteg för laget.


Säsongen 2017-18 blir vi C-flickor och vårt fokus kommer vara att öka vårt tempo och fortsätta träna på de olika positionerna och de olika försvars varianterna.


Vi kommer spela i en serie för F06 lag i en Göteborgsserie samt dela en serie med föreningens F05 lag i en Västgötaserie. Vi planerar även att delta i ett antal cuper.


Under säsongen 2017-18 kommer vi med start v36 träna.

Onsdagar 19:00-20:30 Torsbohallen (September start 18:30 utomhus)

Tordagar 18:00-19:15 TorsbohallenKontakt Malin Borg 0703-662833  malin.borg@trollhattan.se 

 


Göteborg cup 2017
2017-09-17 22:32
Årets säsong kickade Flickor 06 igång med Göteborg cup, 15-17 sept. Det var totalt 406 lag anmälda till cupen och i vår klass var det 28 lag. Vi spelade alla våra matcher i den nya fina anläggningen Prioritet Serneke Arena i den stora konstgräshallen.
Potatiscupen 2017
2017-04-24 22:54

I helgen åkte ca 200 barn och ledare från KFUM Trollhättan till Alingsås för att delta i den 38:e upplagan av Potatiscupen. Totalt deltog 321 lag i cupen och i vår klass, Flickor 06, var det totalt 20 lag anmälda varav vi hade med 2 egna lag, KFUM Nord och Syd.

Vi började spela varsin match redan på fredagen och sedan två på lördagen. Båda lagen spelade ett fantastiskt försvarsspel och hade härlig kämparanda på plan som tog båda Nord och Syd till söndagens A-slutspel.

I kvartsfinalen blev det Alingsås som motstånd för våra två lag. Efter att vi i april mött Alingsås på träningsmatch visste vi att de är ett oerhört duktiga och under säsongen spelat i F05-serien. KFUM Nord lyckades, tack vare en bejublad försvarsinsats, gå till halvleksvila med endast ett måls skillnad. I andra halvlek drog Alingsås iväg med några snabba mål samtidigt som vi inte hade marginalerna på vår sida, varför Alingsås stod som slutlig segrare och fick gå vidare till semifinal.


KFUM Syd spelade mot Alingsås 3 som snabbt gick upp i 5-måls ledning och vi orkade inte att hålla deras tempo utan matchen slutade med förlust. Det visade sig sedan att det var just detta Alingsåslag som stod som cupsegrare i Flickor 06-gruppen.

Alla KFUM-lag bodde vid Alströmergymnasiet vilket bidrog till extra skön klubbgemenskap. Flickor 06 bodde i Fritidsgården ihop med Flickor 05 vilket var uppskattat och roligt då dessa lag mer och mer börjat samarbeta och tjejerna börjat lära känna varandra vilket vi vet är bra för framtiden.


Den stora vinsten efter denna cuphelg är dock den härliga gemenskap som skapas och vi har återigen fått nöjet att se vilken god laganda som finns i detta gäng. Tjejerna stöttar varandra i både motgång och medgång vilket stärker laget på ett väldigt positivt sätt.

F06 första 1-dags cup, BUA cup
2017-03-11 13:05
Glada tjejer i Borås på BUA cup 11 mars

Samling 06.50 på lördag morgon för att för första gången åka på 1-dags cup, BUA cup i Borås. Vi åkte med 2 lag med 11 respektive 12 glada tjejer i varje. Matcherna var 1x20 min och båda lagen fick spela i samma hall. Det gjorde att vi kunde heja på det andra laget medan vi samlade kraft till nästa match och oj vad det hejades..;-)

Båda lagen spelade 3 matcher i gruppspelet. Dessa spelades med bra 3-3 försvar, härlig fart framåt med mycket rörelse i anfallen. Det resulterade i 5 segrar och en förlust med 1 mål. Detta tog båda lagen vidare till slutspel.

Lag 2 gick vidare direkt till kvartsfinal medan lag 1 fick börja med att spela åttondelsfinal vilket blev en riktig rysare med både förlängning och straffar. Grymt imponerande av tjejerna att de kunde hålla nerverna i schack och gå segrande ur den åttondelsfinalen med 7-6. I Efterföljande kvartsfinal för lag 1 så mötte vi ett duktigt Lidköping 2 som var storleken större än oss på många sätt och vi förlorade med 9-5. Det blev sen detta lag som även lag 2 fick möta i semifinalen efter att ha besegrat Ulricehamn i kvarten med 8-4. Lag 2 hade även de svårt att stå upp emot detta Lidköpingslag så det blev förlust med 8-4 men en värdig tredje plats och bronsmedaljer delades då ut till lag 2.

Vi summerade dagen med två lag i topp fem och med väldig stolthet över tjejernas lagsammanhållning, kämparanda och spelarinsatser under cupen.


Bilder från Hallbybollen 5-7 jan 2017
2017-01-09 14:36
Bilder från cuplivet i Jönköping.
På cupen i Jönköping bodde vi på SCANDIC som låg precis bredvid där vi skulle spela våra matcher. Här är lite ögonblicksbilder från cupen med gött häng på hotellet, autografer av landslaget, teambuilding, några av våra härliga lagkaptener, ansiktsmålning inför match, utdelning av våra nya sponsrade tröjor, medaljutdelning m.m
Pokal med hem från Hallbybollen i Jönköping
2017-01-09 13:39
Segervrål efter seger i finalmatchen i Hallbybollen 7 jan 2017

Det blev succé för KFUM Trollhättan F06 i Hallbybollen i Jönköping. Under trettonhelgen spelade 365 handbollslag i Jönköping när Hallbybollen gick av stapeln. I samband med cupen arrangerades även en landskamp mellan Sverige och Norges landslag i handboll med en övertygande blågul seger. Vi hade turen som bodde på samma hotell som Landslaget vilket blev en extra krydda till cupen.
Gruppspelet för KFUM Trollhättans flickor 06 genomsyrades av ett gott samspel mellan varandra, bra försvarsspel, fantastiskt målvaktsspel och väldigt mycket vilja. De visade även att de kunde ta till sig och testa nya saker vilket var nödvändigt då 6 av 8 matcher spelades på konstgräs och matchtiden  endast var 1x25min.
2 segrar och 1 oavgjord i gruppspelet tog laget till A-slutspel. Där mötte laget först Hallby 1 i åttondelsfinalen och vann med 6-4. I kvartsfinalen stod Skövde för motståndet och det är ett lag som KFUMs flickor 06 mött tidigare i Västgötaserien. Det blev en jämn match men KFUMs flickor 06 gör det avgörande målet när det endast är några få sekunder kvar av matchen och vinner med 6-5. Semifinal mot Hallby 2, då märks det att båda lagen hade några matcher i benen och började bli trötta. Slutresultat, vinst för KFUM Trollhättan med 2-1. Efter den vinsten gällde det att återhämta sig och ladda om för mindre än en timme senare var det dags att spela final mot RPIF. Finalen spelades på vanligt hallgolv och det blev en match där KFUM verkligen kunde spela den handboll de är vana vid med kontringar, finter och inspel. Finalen slutade med seger för KFUMs flickor 06 med 10-7.

Ännu en gång åker KFUM Trollhättans F06 hem från en cup med pokal och guldmedaljer och har visat att de är ett lag som kan spela handboll när det gäller och att de gör det som ett lag med härligt samarbete och har roligt ihop både på och utanför plan.

Ledarstaben vill tacka alla fantastiska tjejer i detta härliga gäng för alla era insatser både på och utanför plan denna helg. Ett extra stort tack till all support från föräldrar och syskon som hejat och stöttat oss. Ni betyder oerhört mycket för denna goda lagkänsla som detta gäng har.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
KFUM Trollhättan, 16/10 11:26 
KFUM Trollhättan, 16/10 09:47 
KFUM Trollhättan, 14/10 08:11 
KFUM Trollhättan, 12/10 10:28 
KFUM Trollhättan, 02/10 10:49 
 

Vi stödjer KFUM Trollhättan
Välkommen till vår hemmaplan

Vädret Trollhättan