SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Johan Stark

KFUM:s herrlag tog i helgen sin första vinst för säsongen genom att besegra Kristinehamn på hemmaplan med 19-16. Herrlaget har en ledarstab på 4 stycken personer och ni kommer att få möjlighet att bekanta er med alla denna säsong. Just denna vecka har vi pratat med Johan Stark ur ledarstaben för att höra hur han ser på säsongsinledningen och den fortsatta framtiden. Johan är ifrån Lidköping och flyttade till Trollhättan för snart 6 år sedan. Johan har varit verksam i föreningen med ansvar för yngre lag tidigare men denna säsongen är han en del av tränarstaben för herrlaget


Fem snabba med Johan Stark
- Tacos eller Hamburgare - Båda, så länge det är vegetariskt
- Solsemester eller skidsemester - Behöver dom vara åtskilda?
- Bästa handbollsminnet -Oj, klassiskt svar men det finns många bra så det är svårt att välja ett
- Vilken låt lyssnar du på inför match? Biggest and the best med Clawfinger
- Om du skulle behöva byta liv med någon för en dag, vem skulle du välja? Min fru(!)Finns väl ingen bättre feedback och lärdom att få om sig själv?


Vilken är din roll i ledarstaben?
Min roll är väl främst att utveckla vår defensiv. Sedan ser jag personligen en glädje i att vara del av varje individs personliga utveckling, både på och utanför planen.


Det är din första säsong som ledare för herrlaget, hur har du kommit in i gänget?
Det har inte varit några bekymmer alls. Vi ledare hade sinsemellan tidigt en dialog och ett gemensamt synsätt på vad som ska göras. Det är ett riktigt gött gäng vi har i anslutning till KFUM herr. Till det har jag också sedan tidigare varit tränare för en stor del av truppen vilket förenklat introduktionen avsevärt.


Ni har inte fått den starten som ni hoppades på, hur har detta påverkat stämningen i truppen?
Vi är ett gäng vinnarskallar så jag tycker ändå att vi hanterar det bra. Som tränare har jag med åren insett att förväntningar och utfall inte alltid går hand i hand, jag ser att det hela är en process. Det viktiga är att jobba vidare med vårt spel och hela tiden utvecklas.


Ni vann mot Kristinehamn i lördags, hur tror du detta kommer påverka laget inför de kommande matcherna?
Det är alltid skönt med två poäng in på kontot. En seger är alltid bra för gruppen och självförtroendet och vi visar match efter match att vi har det i oss.


Ni reser till Uddevalla för en kvällsmatch på fredag, hur skall ni ta er an den matchen?
Jag gillar inte att fokusera för mycket på motståndet, det enda vi kan påverka är vad vi själva går in med för inställning. En sak som är säker, är att alla lag kommer få slita för att göra mål på oss.


Ge mig tre ord som beskriver ert lag
Entusiasm ihop med Vilja och Engagemang.


Avslutningsvis, finns det något du vill lägga till om säsongsinledningen eller den fortsatta säsongen?
Säsongen är lång och det är inte förrän till våren sluttabellen är fastställd.


Vi tackar Johan för att han tog sig tiden och satt sig ner med oss för en intervju. Nästa match för herrlaget är på fredag då laget reser till Uddevalla för en match mot Uddevalla HK
Vi önskar både Johan och resten av herrlaget lycka till på fredag!Då matchen spelas i Rimmershallen som tyvärr inte är godkänt enligt Covid-19 regler så ser ni matchen på vår solidsport kanal med avkast 19:30, missa inte att bänka er i TV soffan och heja fram oss till en vinst! klicka på Solidsportbilden för att komma till matchen.


Solidsport

För mer rörligt material och för att komma närmare herrlaget följ dem på @kfum_trollhattan_herr


Carl Lindström

Niklas Niiström

KFUM:s herrlag har fått en tung start på säsongen. På lördag är de fast beslutna om att de skall vända den negativa trenden och starta resan uppåt i tabellen. Vi har satt oss ner för en intervju med vår V9 Carl Lindström. Carl är fostrad i föreningen och gör i år sin andra säsong i A-laget och nedan skall ni få bekanta er lite bättre med honom inför herrlagets match mot Kristinehamn på lördag.


Fem snabba med Carl Lindström
- Tacos eller Hamburgare
- Solsemester eller skidsemester
- Bästa handbollsminnet När vi vann tygrikesnatta första gången
- Vilken låt lyssnar du på inför match? Bound 2 med Kanye West
- Om du skulle behöva byta liv med någon för en dag, vem skulle du välja? LeBron James


Du gör nu din andra säsong i A-laget hur känns det? Börjar du känna dig hemma?
Det känns väldigt bra! Vi som grupp kommer varandra närmare o närmare och har verkligen blivit ett lag! Vi har haft en seg start på säsongen, men ändå gjort det tillsammans.
Jag börjar absolut känna mig hemma!


Är du nöjd med din egna start på säsongen, vad vill du personligen uppnå med denna säsongen?
Min start på säsongen har känts lite ostabil! Träningsmässigt och prestationen på träning har inte helt speglats på de två första matcherna vi spelat. Jag har inte riktigt kommit in i det helt men jag vet att det kommer släppa, och när det gör det kommer det bli riktigt bra!


Ni har fått en tung start på serien och förlorade borta mot Country förra helgen, hur är stämningen i laget?
Stämningen känns bra, trots att vi börjat säsongen på värsta tänkbara sätt. Men missförstå mig inte, alla är ju såklart frustrerade och missnöjda med de matcher vi spelat, men som lag håller vi ihop o hänger inte ut någon speciell. Vi vinner och förlorar tillsammans och därför känns stämningen bra. På träningarna i veckan känns det som vi vaknat till lite o börjat bli hungriga efter att få lyckas och verkligen spela så som vi vet att vi kan!


Hur har träningsveckan varit, något särskilt ni lagt fokus på?
Vi har lagt en del fokus på att spela ihop de spelare som är ute på planen samtidigt så vi lär känna varandra och varandras rörelsemönster på planen bättre. Självklart har vi lagt fokus på vårt anfall, där har ju vårat problem legat under våra två första matcher. Vi har försökt leta efter grundläggande kombinationer som vi ska spela i anfallet när vi kommer in i perioder då vi inte vet vad vi ska göra.


Vad skall ni göra för att vända trenden nu på lördag i hemma matchen mot Kristinehamn
Vi ska gå ut på planen o spela matchen som det vore vår sista! Och så måste vi spela resten av säsongen! Vi har satt oss i en sits i serien där nästan varje match kommer vara en vinna eller försvinna om vi vill nå vårat mål som vi satte upp, inför denna säsongen! Gör vi det, och spelar så som vi kan, så kommer det att gå, hela säsongen ut!


Ge mig tre ord som beskriver ert lag
Kamratskap, respekt, glädje


Vi tackar Carl för att han tog sig tiden och satt sig ner med oss för en intervju. Vi hoppas att ni med dessa lärt känna vår V9 Carl Lindström bättre. Då matchen spelas i Torsbohallen som tyvärr inte är godkänt enligt Covid-19 regler så ser ni matchen ser ni på vår solidsport kanal med avkast 15:00, missa inte att bänka er i TV soffan och heja fram oss till en vinst! klicka på Solidsportbilden för att komma till matchen.
Vi önskar både Carl och resten av herrlaget lycka till på lördag!

Solidsport

För mer rörligt material och för att komma närmare herrlaget följ dem på @kfum_trollhattan_herr


Niklas "Nibbe" Niiström

Niklas Niiström

Idag skall ni få lära känna vår V6 Niklas ”Nibbe” Niiström. Han gör i år sin fjärde säsong i föreningen och kommer tidigare ifrån spel i Baltichov och Sävehof. Nedan skall ni få bekanta er lite bättre med honom inför vår match i helgen.


Fem snabba med Niklas Niiström
- Tacos eller Hamburgare
- Solsemester eller skidsemester
- Bästa handbollsminnet Semifinal i Lundaspelen som junior
- Vilken låt lyssnar du på inför match? Cell therapy
- Om du skulle behöva byta liv med någon för en dag, vem skulle du välja? Dustin Johnson


Hur har ni bearbetat och jobbat på träningarna sen matchen mot Tidaholm förra helgen?
Vi var inte nöjda med matchen mot Tidaholm och vi har haft en bra träningsvecka. Vi har lagt fokus på anfallsspelet med tomma löpningar och att inte vara stillastående. Vi har jobbat vidare på det bra försvarsspelet som vi visade upp mot Tidaholm. Det sista vi pratat om mycket är att vi skall göra det vi kommit överens om inför säsongen.


Ni möter Country till helgen, är det något specifikt ni arbetat på och hur går dina tankar inför denna match?
Det ska bli kul med ny match så vi får chans att ta revansch på oss själva. Det vi hört är att det är mycket nya killar i deras lag vilket alltid är kul.


Mina tankar och förväntningar inför matchen är att vi skall komma tillbaka till Trollhättan med 2 poäng.
Är du nöjd med din inledning på säsongen?
Försvarsmässigt är jag väldigt nöjd, i anfallspelet finns det mycket kvar att jobba på och där är jag inte helt nöjd då jag blev lite ivrig i matchen mot Tidaholm då jag inte fick så många lägen.


Är ni i laget nöjda med det ni har presterat?
Nej vi är inte nöjda, vi alla vet att vi kan prestera mycket bättre och vi har högre förväntningar än det vi visat hittills.


Ge mig tre ord som beskriver ert lag
”Gött gäng”, krigare, gemenskap


Hur ser dina mål/förväntningar ut den här säsongen?
Målet är kort och gott att vi minst skall knipa en kvalplats, förväntningar är att vi framförallt ska ge oss själva chansen till detta och ha en plats i toppen när allt ska avgöras. Framförallt göra en bättre vårsäsong än vad vi tidigare gjort


Nu hoppas vi att ni fått bekantat er lite mer med vår kantspecialist Niklas Niiström
Avkast på lördag kl. 11:30 i Skövde. Missa inte att bänka er i TV soffan till lunch, matchen går att se på solidsport via våra motståndare HK Country:s kanal, klicka på Solidsport nedan för att komma till matchen.

Solidsport
 

Partners
Välkommen till vår hemmaplan