Huvudtränare: Tobias Berntsson, 072-225 24 00
Sportchef: Per Råhnängen, 073-418 98 80

Förlust i årets sista match
2024-03-18 13:28

KFUM-RIK 18-23 (7-11)

Under söndagen spelade vårt damlag sin sista match för säsongen då de tog emot de obesegrade serisegrarna RIK. KFUM gör en stark inledning på matchen med väldigt bra försvarsspel, efter 15 min är ställningen 4-5 och RIK tar time-out. En time-out som de dessvärre får utdelning på, RIK gör på under kommande 10min period 1-6 innan KFUM strax innan halvtid gör två mål. I halvtid står det 7-11 till RIK favör, en halvlek som KFUM gör riktigt bra i försvarsspelet men har det tyngre framåt och har inte tillräcklig utdelning på sina avslut.

KFUM känner att man gjort en bra första halvlek i försvaret men inte lika vassa framåt, men starten på andra halvlek är allt annat än bra. Första 5min gör RIK 0-4 och drar ifrån till ställningen 7-15 efter 35min spelade. RIK fortsätter sedan spela bra och gör mål på sina avslut något KFUM har svårarre med denna dag. Det resulterar i att RIK drar ifrån till 11-21 efter 46min spelade. KFUM ger dock aldrig upp och sista 15min på säsongen avslutar man på ett mycket fint sätt genom att vinna den perioden med 7-2 och slutresultatet skrivs till 18-23. Överlag en väldigt bra insats av vårt damlag då de är ett av få lag som spelat jämnt mot RIK som har 24 vinster av 24 möjliga och är välförtjänta seriesegrare.

Vårt damlag slutar i år på en stabil 6:e plats i tabellen och har gjort en mycket bra säsong och kommer spela Div. 2 även nästa år. Vi har sett många yngre spelare under året som fått chansen till seniorspel och vi har ett bra läge att bygga vidare för en ännu bättre säsong nästa år.

Som tidigare nämnt har vi haft många yngre spelare som fått chansen men vi får inte glömma att nämna Tess Carlssons säsong med sina 173 mål! Hon har chansen att ta hemma hela sveriges skytteliga både damer och herrar samtliga serier men resultatet är inte färdigt än då alla serier inte är avslutade.

Vårt damlag fortsätter att träna 2 veckor till innan man tar välförtjänt vila och laddar om inför kommande försäsong.
Stort tack till alla er som följt vårt damlag under året och vi ses i borgen till hösten igen.

Bilder från matchen

Målskyttar: Emma Kecevic 5, Erica Karlsson Mekhal, Elin Hallberg, Tess Carlsson 3, Vilma Feldthusen 2, Caroline Sjöö & Emma Högberg 1

Delad poäng mot Kärra HK
2024-03-11 10:34
Bild: Jan Karlsson

KFUM – Kärra HK 23-23 (11-9)

Det var i onsdags som det var dags för vårt damlag att ta emot Kärra HK på hemmaplan. Det visade sig att det skulle bli en väldigt lång kväll för spelare, ledare, funktionerärer och publik. Anledningen till detta var att Kärra fastnat i en bilkö och visste inte när man skulle komma fram. Ordinarie avkasttid var 19:00 som sedan skjöts fram till 20:00 och tillslut satt man en gräns att matchen behövde komma igång 20:30 för att kunna genomföras. Det var under kvällen ytterst oklart med besked och hurvuvida matchen skulle spelas eller vad som gällde men tillslut kom matchen igång vid 20:35 efter många om och men…

Det blev en speciell inledning på matchen då Kärra ställde upp med 4 utespelare och 1 målvakt de första minutrarna då reglerna säger att har man 4+1 spelare vid matchstart så ska matchen startas. Det var ett KFUM som befunnit sig i arenan hela 3 timmar innan avkastet genomfördes vilket speglade matchinledningen, det var lågt tempo och en del tekniska fel vilket inte var speciellt konstigt. KFUM gick dock fram till en 3-1 ledning och det var en ledning de behöll halvleken ut och gick till halvtidsvila med 11-9.

KFUM får en bra start på andra halvlek och gör 3-1 första två minutrarna och går ifrån till 14-10. KFUM fortsätter att hålla avståndet hela halvleken och leder med 1 och två mål hela vägen fram till sista 5 minutrarna då Kärra kvitterar. Avslutningen på matchen blir märklig, KFUM åker på en billig utvisning när det är 1,5minut kvar och man har ledningen med 23-22, sedan kvitterar Kärra till 23-23. Sedan uppstår det en ytterst märklig situation när KFUM ska ta sin sista time-out där det slutar med att KFUM:s ledare får utvisning och KFUM får avsluta matchen med 4 utespelare på plan. KFUM lyckas inte göra mål i sitt sista anfall och Kärra lyckas inte heller förvalta sitt sista anfall trots 2 spelare mer på plan.
Det var en väldigt märklig kväll i Arena Älvhögsborg som slutar med att lagen får dela poäng.

På söndag 17/3 kl. 14:00 spelar damerna sin sista match för säsongen då man tar emot serieledarna Redbergslids IK. Kom och stötta våra damer och visa dem ert stöd för deras mycket fina säsong.

Ses i borgen!

Bilder ifrån matchen

Målskyttar: Tess Carlsson & Frida Bennhage 5, Elin Hallberg 3, Caroline Sjöö, Emma Kecevic, Matilda Velander & Laila Dervisevic 2, Erika Karlsson Mekhal & Vilma Feldthusen 1.

Förlust i sista bortamatchen för året
2024-03-03 19:20

Backa HK-KFUM 25-21 (11-9)

Under gårdagseftermiddagen var det dags för damernas sista bortamatch för denna säsong. Det var Backa som stod för motståndet och man visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Det var ett KFUM som inte fick en flygande start på matchen men trots det gör en stabil start och leder med 5-7 efter 16min spelade. Efter detta går KFUM ner sig något, Backa tar ledningen och det är en ledning de aldrig släpper. Backa går till halvtidsvila med ledningen 11-9 efter en målsnål första halvlek.

KFUM får dessvärre ingen bra start på andra halvlek, Backa gör 2 snabba och går ifrån till en 4-målsledning 6min in i andra. Efter denna period är det ett ställningskrig, KFUM hämtar ikapp några mål och lagen byter mål nästan hela andra halvlek. Ställningen är 23-21 när det är 2,5 min kvar, KFUM spelar offensivt försvarsspel och får tag i bollen men kastar tyvärr bort den, en situation som speglar en match där KFUM inte är 100% med i matchen och Backa lyckas knipa de 2 poängen.

Det är en insats som inte går till historien och där man tyvärr inte helt kommer upp i nivå, gör KFUM det så vinner de matcher som dessa.

Redan nu på onsdag är det dags för match igen då man tar emot Kärra HK, en match som kan avgöra vem som tar 5:e platsen i serien då lagen har lika mycket poäng i dagsläget.

Se till att komma till borgen kl 19:00 för att stötta våra damer till seger i deras näst sista hemmamatch.

Ses där!

Målskyttar: Frida Bennhage 5, Emma Kecevic & Caroline Sjöö 4, Tess Carlsson 3, Matilda Velander 2, Erica Karlsson Mekhal, Vilma Feldthusen, Elin Hallberg 1

Åter tillbaka på vinnarspåret
2024-02-29 10:43
Bild: Patrik Klasson

KFUM - Särökometernas HK 41-25 (21-13)

Det var åter dags för en veckomatch för vårt damlag under gårdagskvällen när de tog emot Särökometerna i borgen.

Det var ett KFUM som var riktigt taggade på revansch efter 3 mindre bra matcher. Detta visade sig redan från avkast då KFUM direkt tog kommandot och gick upp till en 4-0 ledning. Damerna fortsatte att trumma på och efter 13min spelade har man dragit ifrån till 12-4. Det är ett väldigt bra försvarssspel från KFUM i kombination med mycket löpningar samt noggranhet i anfallsspelet. Det är en första halvlek som KFUM dominerar stort och ställningen är som störst 20-10, en faktor som var rolig är att alla 14 spelare i KFUM fick speltid redan i första halvlek och vi fick även se Stella Blomster göra sin damlagsdebut under första halvlek.

Andra halvlek startar inte med samma flyt och är jämn första 10min men vid ställningen 28-19 sätter KFUM spiken i kistan och gör 4 raka mål och ställningen är 32-19 efter 43min spelade utav matchen. Restrerande del av matchen är en transportsträcka. KFUM gör åter denna säsong 40 mål i en en match vilket är starkt samt att man studsar tillbaka efter ett par svagare insatser så visar man återigen vilket lag man faktiskt är och varför man förtjänar att ligga på 5:e platsen i serien.

Ett stort plus till hela laget, vi fick bland annat se hela truppen bidra på  planen, en damlagsdebut, Tess Carlsson som M6 och mycket annat :)

Redan på lördag är det dags för våra damer att bege sig till Göteborg och match mot Backa HK kl. 16:00 i Lundbystrandshallen.

Nästa hemmamatch är onsdag 6/3 kl. 19:00 hemma mot Kärra som kommer bli en väldigt spännande match då KFUM idag ligger på 5:e plats i tabellen och Kärra 6:e plats, hoppas att få se så många av er som möjligt i borgen nästa onsdag för att stötta vårt damlag till ytterliggare en hemmaseger.

Bilder från matchen hittar ni på:
Bilder: KFUM-Särökometerna

Målskyttar: Caroline Sjöö 7, Erica Karlsson Mekhal, Tess Carlsson & Laila Dervisevic 6, Frida Bennhage 5, Vilma Feldthusen 4, Emma Kecevic & Matilda Velander 3, Klara Haggren 1

En poäng mot HK Lidköping
2024-02-15 17:50

HK Lidköping-KFUM 21-21 (9-14)

Vårt damlag besökte under gårdagen HK Lidköping på bortaplan. En match som KFUM på förhand hoppades vara då man skulle studsa tillbaka efter en svit med mindre bra matcher. Inledngningen på matchen visade detta, det var ett KFUM som stod bra bakåt i försvaraspelet och Elva Klasson räddar många bollar i målet. Anfallsspelet är till en början lite långsamt och lagen följs åt upp till ställningen 6-6 efter 14min spelade och KFUM gör sista 15min i första halvlek 8-3 och går till halvtidsvila med en bekväm fem måls ledningen, detta trots att KFUM har många tekniska fel i framförallt deras kontringsspel då man försökte driva tempo i matchen då Lidköping väldigt tydligt drog ned på det.

Första 5min i andra halvlek är också bra för KFUM som kommer ut med fart och går upp till en 8-målsledning vid ställningen 9-17 efter 35min spelade. Efetr detta händer något med KFUM, under kommande 10min period gör Lidköping 7-1 och ställningen är 16-18 efter 45min spelade. KFUM börjar läcka i försvarsspelet samtidigt som man inte är tillräckligt skarpa framåt i anfallsspelet, detta leder till att Lidköping går upp i ledning första gången efter 54min spelade. Avslutande 5 minuter är det inte något av lagen som får till och matchen slutar 21-21. Det är ett mycket besviket KFUM som gör en godkänd insats i 35min men sista 25min utav matchen är tyvärr alldeles för svag. En viktig poäng för Lidköping som kämpar på kring strecket i botten av tabellen och en förlorad poäng för KFUM som trots det har kvar sin 6:e plats i tabellen.

Nu är damerna spellediga i ca 2 veckor och kommer att träna på hårt för att den 28/2 kl. 19:30 tar KFUM emot Särökometernas HK hemma i borgen och då vill vi se att alla tar sig ner för att stötta vårt damlag till seger.

Målskyttar: Tess Carlsson 9, Frida Bennhage 5, Emma Kecevic 3, Elin Hallberg 2, Matilda Velander & Vilma Feldthusen 1