SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i KFUM Trollhättan
BLI MEDLEM
KFUM Trollhättan Dam/DJ 2023-2024

KFUM Trollhättans damlag spelar säsongen 23/24 i Div. 2 Väst. 
Juniorlaget spelar säsongen 23/24 i F19-17 Väst 2 Norra. 
Spelartruppen består av 28 spelare tillsamans i Dam/DJ

Kontakt:
Tobias Berntsson 072-225 24 00
Sofia Adolfsson 072-205 70 79

Obesegrade i borgen
2023-12-07 09:25
Bild: Jan Karlsson

KFUM - King River HK 33-24 (16-9)

 

Under gårddagen var det dags för en veckomatch för vårt damlag då de tog emot King River hemma i Arena Älvhögsborg. KFUM startade matchen så som de har gjort många gånger denna säsong med ett tufft och aggresivt försvarsspel och fart i anfallsspelet. Det resulterade i att KFUM fick en fin inledning på matchen och ledning 4-0 efter 5min spelade. KFUM fortsätter spela bra i första halvlek och lyckas hålla avståndet till King River genom hela första halvlek och även dryga ut ledningen något fram till halvtid där ställningen skrevs till 16-9 till KFUM, en väldigt stabil halvlek från KFUM:s sida. 

 

KFUM får en något bättre start på andra halvlek än vad som vart fallet de senaste matcherna men sedan efter cirka 8 min in i 2:a halvlek gör King River tre raka mål och ställningen är 20-17. I samband med detta tar KFUM time-out som sannerligen gav utdelning då KFUM gör 4 raka mål och går ifrån till 24-17 efter 47min spelade. Sedan kommer dippen som bjuder tillbaka King River in i matchen mellan minut 47 till 54 vinner King River perioden med 4 mål och knapar in KFUM:s ledning. Men närmare än så kommer aldrig King River då KFUM åter lägger i en växel till och vinner sista 5min av matchen med hela 7-1!

Detta resulterar i att KFUM tillslut tar en rätt komfartabel seger men ställdes verkligen på prov under gårddagen. Segern innebär att KFUM har gått obesegrade på hemmaplan den första halvan av denna säsong då det var årets sista hemmamatch. I helgen är KFUM spellediga innan serien vänder med en sista match innan juluppehållet och den spelas på bortaplan mot King River nästa fredag 15/12

Det är många i KFUM som gör en bra match idag och hela laget bidrar verkligen till laget men ett extra plus till Elin Hallberg som blev utsedd till matchens lirare samt våra målvalkter Emma Högberg och Elva Klasson som bägge hade en räddningsprocent över 50%.

För bilder från matchen tagna av Jan Karlsson se vårt bildgalleri Bildgalleri

 

Målskyttar: Tess Carlsson & Frida Bennhage 7, Emma Kecevic 6, Erika Karlsson Mekhal 5, Matilda Velander 3, Laila Dervisevic 2, Klara Haggren, Elin Hallberg, Emma Högberg 1

 

Vi förtjänade mer
2023-12-04 11:06
Bild: Jan Karlsson

HK Önnerediterna - KFUM 32-28 (14-18)

 

Det var under söndagen dags för KFUM:s damer att gästa tabelltvåan Önnerediterna på bortaplan. Inför matchen var det nog många som trodde att detta skulle bli en tuff match för KFUM då Önnerediterna inlett säsongen på ett väldigt bra sätt med bara en förlust och idel storsegrar.

 

KFUM ville dock något annat och var fullt bestämda från start att man skulle ge Önnerediterna en tuff match hela vägen till slutsignalen. KFUM inleder matchen starkt med ett aggresivt och tufft försvarsspel, lagen följs åt fram till 5min och ställning 4-4 då KFUM får bra träff bakåt och för 4 raka snabba mål fram till ledning 4-8 efter 9min spelade. KFUM lyckas sedan behålla sin ledning med Önnerediterna kryper närmare och fram till ställning 14-15 med 1 minut kvar att spela av första halvlek, då lägger KFUM i en växel till och gör 3 mål sista minuten och går till halvtidsvila med en 4-måls ledning 14-18. 

 

Starten av andra halvlek blir tuff för KFUM, Önnerediterna gör 3 raka mål och lyckas krympa avståndet till ett mål. KFUM lyckas trots detta komma in i matchen igen och håller ifrån fram till första 15 min i andra halvlek först då kvitterar Önnerediterna. I samband med detta åker Önnerediterna på en 2+2 utvisning och under denna 4min period lyckas KFUM tyvärr vinna med bara 2-1. Efter detta är det en jämn fortsättning på halvleken där lagen följs åt. När det är 8min kvar av halvleken lyckas Önnerediterna rycka till sig en tvåmålsledning men när 5 min återstår på matchen öppnar sig läget för KFUM att ta sig in matchen igen då Önnerediterna åker på en utvisning, KFUM lyckas inte helt ta vara på chansen och sista minuterna får man chansa i försvaret vilket ej ger utdelning och Önnerediterna är kliniska och slutresultatet fastställs till 32-28.

KFUM gör återigen en väldigt bra match och spelar framförallt i första halvlek handboll så som de önskar göra. Det som tillslut fäller avgörande i denna match är att KFUM inte är tillräckligt kliniska från straffpunkten med 4 straffmissar och inte utnyttjar övertagsspelet tillräckligt effektivt. Det är en sur förlust då man känner att man förtjänade mer men det finns mycket poisitvt att ta med sig och redan på onsdag kväll kl. 19:00 tar KFUM emot King River HK i borgen.

 

Hoppas så många som möjligt kan ta sig till borgen på onsdag och stötta våra damer till 2 nya poäng på hemmaplan där de fortsatt är obesegrade denna säsongen.

 

Målskyttar: Tess Carlsson 8, Frida Bennhage 6, Erika Karlsson Mekhal 4, Laila Dervisecic & Vilma Feldthusen 3, Emma Kecevic 2, Matilda Velander & Elva Klasson 1

Vinst på hemmaplan på handbollens dag
2023-11-27 16:35
Bild: Jan Karlsson

KFUM - HK Lidköping 27-21 (16-8)

 

Under söndagen var det uppdukat för handbollsfest i Arena Älvhögsborg. Det var handbollens dag och många ungdomslag var på plats vilket bidrog till en härlig stämning i hallen. Herrarna inledde dagen med en vinst mot Hammarö och damlaget ville inte vara sämre och tog en komfortabel vinst mot Lidköping med 27-21 och är fortsatt obesegrade på hemmaplan i år. 

Matchen började jämt och lite försiktigt fram till ställning 3-3 efter 5 min. Efter inledande fem minuterna lade KFUM i en växel till och gjorde 5 raka mål fram till 8-3 efter 11min spelade. KFUM börjar spela ett väldigt bra försvarsspel där våra mitt 3:or Laila & Elin dominerar i försvaret, detta leder till att Lidköping får det tufft i anfallsspelet och KFUM får in några snabba kontringsmål. Restrerande del av första halvlek tuffar på och KFUM går till halvtidsvila med ställningen 16-8 och endast släppt in 3 spelmål, restrerande 5 består utav straffar. 

Andra halvlek är inga större skillnader mot första halvlek. KFUM fortsätter spela ett rejält och bra försvarsspel och fortsätter springa i anfallsspelet. KFUM utökar sin ledning under 2:a halvlek fram till matchminut 50 då KFUM har ledningen med 25-15. Sista 10 min av matchen spelas mest av utav KFUM och Lidköping lyckas knapa in några mål som leder fram till slutresultatet 27-21. 

KFUM står för ett imponerande försvarsspel som leder till att målvakterna kommer upp på en väldigt bra nivå. Ett extraplus denna match till försvarsgiganterna Elin Hallberg & Laila Dervisevic samt matchens lirare Vilma Feldthusen som står för 6 mål blott 17 år gammal och första säsongen i damlaget.


Målskyttar: Tess Carlsson & FrIda Bennhage 7, Emma Kecevic & Vilma
Feldthusen, Laila Dervisevic 1

För fler bilder från matchen se vårt bildgalleri

Tung förlust mot HP Warta
2023-11-24 10:05
Bild: Jan Karlsson

HP Warta - KFUM  28-25 (16-16)

Under torsdagskvällen var det dags för KFUM:s damlag att bege sig till Göteborg för match mot HP Warta på den charmiga avkasttiden kl 21:00. 
Matchen börjar med att KFUM går upp i en tvåmålsledning vilket hålls hela första halvvlek fram till sista minuten då Warta gör två mål och det står 16-16 i halvlek. Det är en första halvlek där vi inte kommer upp i tillräcklig nivå i försvaraspelet vilket gör att vi inte klarar av att rycka ifrån.


Andra halvlek startar med att vi åker på en tveksam utvisning efter 4min, Warta utnyttjar detta ordentligt och gör tre raka mål fram till 19-17. Detta är en ledning som de lyckas hålla fram till 45min då vi har krypt närmare och vid ställning 22-21 får Warta en utvisning. Vi lyckas tyvärr inte utnyttja detta läge och när Warta åter är 6 spelare på banan gör de tre raka mål fram till 25-21, vilket vi aldrig lyckas återhämta oss ifrån. Sista 10 min kryper vi något närmare då vi spelar ett offensivare försvarsspel och har chanser att krypa närmare men vi är inte tillräckligt kliniska, vilket speglar hela matchen. Det är en match där vi inte kommer upp i vår normala nivå och gör en utav våra minde bra insatser för säsongen i kombination med att vi har mycket som går emot oss både som vi själva kan påverka och delar vi inte kan påverka men som tar viktigt energi och kraft ifrån oss.

Det finns ingen tid att tänka för mycket på denna match utan redan på söndag är det dags för ny match då vi tar emot HK Lidköping på hemmaplan kl. 18:00. Denna dag är det även handbollens dag i arenan vilket startar med herrlagets match kl 16:00. Se till att ta med nära och kära och alla ni känner så ser vi till att färga läktaren röd i borgen.
Ses där!


Målskyttar: Erika Karlsson Mekhal 7, Emma Kecevic & Tess Carlsson 5, Frida Bennhage, Wilma Feldthusen. Jonna Kullberg 2, Laila Dervisevic & Elin Hallberg 1

Vinst på hemmaplan
2023-11-20 10:09
Bild: Jan Karlsson

KFUM - Stenungsunds HK 32-28 (14-11)


Matchen mot Stenungsund på söndagskvällen slutade med vinst vilket innebär att vi fortfarande är obesegrade på hemmaplan denna säsong. Matchen började väldigt jämnt och lagen följdes åt fram till matchminut 12 då vi lyckas rycka med en tremålsledning fram till 8-5 efter 16min. Det är en väldigt jämnt match med fysiskt spel där lagen fortsätter att byta mål med varandra vilket leder till att KFUM går till halvtidspaus med en tremålsledning 14-11. 

Andra halvlek startar precis som första med en mycket jämn tillställning där lagen byter mål med varandra där varken vi lyckas rycka eller Stenungsund krypa närmare. Först efter 15 min in i andra när vi får straff lyckas vi göra 3 raka mål och gå ifrån till en 5 målsledning efter 48min spelade. Stenungsund ger inte upp utan fortsätter kriga vilket leder att de lyckas komma ikapp till ett underläge med 2 mål näör det är 4min kvar. Vi avslutar sista 5min väldigt fokuserat och koncentrerat vilket leder till att vi tar hem 2p och ett slutresultat som lyder 32-28.


Målskyttar:
Emma Kecevic 8, Tess Carlsson 7, Frida Bennhage 6, Erica Karlsson Mekhal 4, Matilda Velander & Elin Hallberg 2, Laila Dervisevic, Vilma Feldthusen, Jonna Kullberg 1.

 

Denna vecka har vi två matcher, bortamatch mot HP Warta på torsdag kväll i Göteborg. På lördag när det är handbollens dag tar vi emot HK Lidköping i Arena Älvhögsborg kl. 18:00
Ses där!

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
KFUM Trollhättan, 09/12 11:15 
KFUM Trollhättan, 08/12 14:11 
KFUM Trollhättan, 08/12 11:19 
KFUM Trollhättan, 01/12 16:25 
KFUM Trollhättan, 01/12 16:11 
KFUM Trollhättan, 27/11 16:06 
 

Partners
Välkommen till vår hemmaplan