SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Beachhandboll

Beachhandboll härstammar ifrån den traditionella inomhushandbollen. Sporten karaktäriseras av akrobatik i form av snygga mål och spektakulära räddningar.
För att krydda tävlingsmomentet lite extra så ger man inom beachhandboll 2 poäng för mål efter en 360 snurr, inflight(luftpass) eller mål av målvakt (specialist).

Matcherna är intensiva med ett högt tempo vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher.

Det höga tempot gynnas också av att spelet inte behöver startas med avkast vid planens mitt efter mål utan spelet kan påbörjas direkt efter målsignal och från målgården.
För att locka en publik som önskar något utöver det vanliga så erbjuder beachhandbollen allt som krävs för att fånga intresse!

Beachhandboll är en sport som ökar kraftigt och är ett utmärkt komplement för den som spelar handboll på vintern och vill hålla igång med sin idrott även sommartid. Genom att kombinera dessa så utvecklas du även för din vanliga handboll genom att du tränar upp din spänst och din uthållighet (genom att sprina i sand).
KFUM Trollhättan har genom förbundets riksläger levererat 3 ungdomslandslagsspelare. Alla började sin resa på förbundets spelarutbildning och två av tre hade aldrig spelat Beachhandboll innan utbildningen.  

Mer om reglerna i Beachhandboll hittar du härBeachhandbollsträningar
KFUM Trollhättan planera för att ha prov på träningar från och med augusti. Information kommer finns här om tider då.

 

Förbundets spelarutbildning i Beachhandboll

Under 2023 är det dags för ungdomar födda 2008 och 2009 att få möjlighet att testa på Beachhandboll och testa hur långt de kan nå. Vi kan stolt meddela att förbundet även denna gång väljer att förlägga en av spelarutbildningarna i Trollhättan och vi hoppas att det är många av våra spelare som tar chansen och anmäler sig till utbildningen. Ingen förkunskap krävs.
F08/09 i Trollhättan 17 maj kl 17.30-20
P08/09 i Trollhättan 21 maj kl 16.30-19

Läs mer om utbildningen och anmäl dig här 

Lyckad beachhandbollshelg i Trollhättan
2023-08-24 17:16
Damlandslaget Foto: Jan Karlsson

Under helgen förvandlades Trollhättan till en livlig och pulserande mötesplats för beachhandboll och gemenskap när både riksläger 1 och landskamper arrangerades.

Under helgen förvandlades Trollhättan till en livlig och pulserande mötesplats för beachhandboll och gemenskap. Från tidig morgon till sen kväll fylldes beachhandbollsplanen av en energi som inte kunde undgå att smitta av sig på alla som deltog.

Det blev en helg fylld av spänning, kamratskap och glädje när hela 105 spelare och ledare samlades tillsammans.

För flickor och pojkar 2008/2009 var det efter vårens och sommarens lyckade spelarutbildningstillfällen i distrikten äntligen dags att samlas för att tillsammans ta ytterligare steg i den individuella och kollektiva utvecklingen under riksläger 1.

 

Efter att ha drillats i snurrteknik, inflights och försvarsspel under totalt 8 träningspass kan bägge förbundskaptensparen summera en givande helg där alla utövare fått chansen att visa upp sig och utvecklats.

- Det är oerhört kul att se den utveckling spelarna har haft på kort tid och vi ser väldigt mycket fram emot att följa killarnas och tjejernas fortsatta beachhandbollsresa konstaterar förbundskaptenerna August Elmberg och Martin Käck.

Damlandslaget visade att man har tagit stora steg framåt. När man ställdes mot sina norska motståndare så spelade man ett kreativt och målmedvetet spel. Med tre stycken Trollhättantjejer i truppen gav publiken lite extra och bidrog till en härlig stämning runt planen.

På samma sätt imponerade herrarnas ligalandslag som visade prov på sina färdigheter match efter match. Deras dedikation till spelet och deras önskan att utvecklas som individer och som ett lag var uppenbar.

 

Men det var inte bara på planen som allt skedde. Bakom kulisserna arbetade KFUM Trollhättan med enastående precision för att se till att allt fungerade smidigt.

Deras arrangemang skapade en atmosfär av samhörighet och gemenskap som gav varje deltagare en känsla av att höra till något större än bara idrotten i sig. Från boende och mat till supportinfrastruktur – allt var noggrant planerat för att garantera att spelare och ledare skulle trivas och kunna fokusera på det viktigaste: att prestera sitt bästa på planen.

 

Vi tackar KFUM Trollhättan och Trollhättan stad som verkligen visat sig vara en perfekt plats för beachhandboll!

 

RESULTAT

Lördag 19 augusti

Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 23–10, 18–10, 26–6
3–0 i set

Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 24–12, 18–12, 13–10
3–0 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 32–24, 16–18, 22–21
2–1 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 22–19, 30–29, 22–24
2–1 i set

Söndag 20 augusti
Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 18–16, 12–15, 14–12
2–1 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 29–20, 23–20, 26–22
3–0 i set

Landslagen i beachhandboll till Trollhättan igen
2023-06-27 16:27
De två KFUM bördiga spelarna uttagna till de svenska landslagen.
Både i maj och augusti kommer två svenska landslag att spela beachandboll i Trollhättan. 19-21 maj kommer Sveriges Damlandslag hit för att möta både Sveriges och Norges U17 landslag. Under Trollhättan Action Week blir det landskamp mellan de Svenska landslagen och lag från Norge.
I sanden kommer två KFUM Trollhättan-fostrade spelare att mötas och det är dels Signe Karlsson som kommer spela i Damlandslaget och Elin Nilsson som kommer att spela i det svenska U17-landslaget. Till vardags spelar de beachhandboll ihop i klubben Göteborg Beach handboll club och de har även spelat ihop i KFUM Trollhättan under förra året.
- Det är kul att vi är två spelare som kommer från Trollhättan och för mig är det första gången jag får ta på mig Sverigetröjan på hemmaplan. Har ju tidigare spelat för Sverige under EM i Prag så extra kul att få spela i Trollhättan den här gången, säger Elin Nilsson
- Det ska bli kul att ännu en gång få spela i Sverigetröjan på hemmaplan, säger Signe Karlsson som gjorde premiär i damlandslaget förra sommaren under Action Week.
Helgen i maj handlar om att Sveriges landslag ska få matchträning och erfarenhet. U17, både killar och tjejer ska spela EM i Turkiet i slutet på juni så detta är tänkt som deras uppladdning. U17-damerna möter A-landslaget två gånger och norska U17-landslaget två gånger medan U17-herrarna ställs mot Norges motsvarighet två gånger på lördagen och två gånger på söndagen. Totalt kommer det vara 10 matcher som spelas 20-21 maj.
I augusti under Trollhättan Action Week kommer det svenska damlandslaget och då kommer att spela mot team Norge.
Båda arrangemangen är direkta effekter av den avsiktsförklaring som KFUM Trollhättan, Trollhättans Stad och Älvhögsborg har ihop med Handbollslandslaget och förbundet. Avtalet syftar till att skapa ett långsiktigt samarbete som gynnar allas intressen och de olika landslagens närvaro skapar förhoppningsvis ett större intresse för handboll av olika slag och därmed ett ökat allmänintresse för idrott och hälsa.
Spelarutbildning Beachhandboll födda 2008 och 2009
2023-03-17 15:30
Vilma övar vänsterskruv på spelarutbildningen i Trollhättan augusti 2021
Handbollförbundet Väst bjuder in till Spelarutbildning i Beachhandboll för spelare födda 2008 och 2009.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av Beachhandbollsspel utan tanken är att ni under dagen ska få lära er grunderna inom sporten.

Spelarutbildningen genomförs på olika platser i distriktet under perioden maj till juli. Vi hoppas kunna bjuda in till spelarutbildning på fem platser inom vårt distrikt – Bankeryd, Trollhättan, Göteborg, Stöpen/Skövde och Grums.

Syftet med en ny Spelarutbildning inom Beachhandboll är att ni får lära er grundtekniker i beachhandboll samt spelets idé. Dagen är också förberedande inför Riksläger 1 i augusti vilket innebär att möjligheten till uttagning till Riksläger finns för deltagande spelare.

Vi öppnar nu upp inbjudan/anmälan till utbildningstillfällena i Bankeryd och Trollhättan.
Övriga utbildningstillfällen öppnar upp inom kort.

Anmäl dig till ett utbildningstillfälle och få mer information via länkarna nedan:

F08/09 i Trollhättan 17 maj

P08/09 i Trollhättan 21 maj 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
KFUM Trollhättan, 09/12 11:15 
KFUM Trollhättan, 08/12 14:11 
KFUM Trollhättan, 08/12 11:19 
KFUM Trollhättan, 01/12 16:25 
KFUM Trollhättan, 01/12 16:11 
KFUM Trollhättan, 27/11 16:06 
 

Välkommen!


Vi är Trollhättans enda handbollsförening och har bedrivit handbollsverksamhet sedan 1940 och föreningen fyllde 80 år 2020. Säsongen 2022-2023 har vi ett damlag div 2 och herrlag i div 3. Ungdomsverksamhet finns från födda 2015-16 i handbollsskola till Flickor och Pojkar 15-16 år.
Länkar

Partners
Välkommen till vår hemmaplan