SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Beachhandboll

Beachhandboll härstammar ifrån den traditionella inomhushandbollen. Sporten karaktäriseras av akrobatik i form av snygga mål och spektakulära räddningar.
För att krydda tävlingsmomentet lite extra så ger man inom beachhandboll 2 poäng för mål efter en 360 snurr, inflight(luftpass) eller mål av målvakt (specialist).

Matcherna är intensiva med ett högt tempo vilket ofta resulterar i många mål och generellt väldigt spännande matcher.

Det höga tempot gynnas också av att spelet inte behöver startas med avkast vid planens mitt efter mål utan spelet kan påbörjas direkt efter målsignal och från målgården.
För att locka en publik som önskar något utöver det vanliga så erbjuder beachhandbollen allt som krävs för att fånga intresse!

Beachhandboll är en sport som ökar kraftigt och är ett utmärkt komplement för den som spelar handboll på vintern och vill hålla igång med sin idrott även sommartid. Genom att kombinera dessa så utvecklas du även för din vanliga handboll genom att du tränar upp din spänst och din uthållighet (genom att sprina i sand).
KFUM Trollhättan har genom förbundets riksläger levererat 3 ungdomslandslagsspelare. Alla började sin resa på förbundets spelarutbildning och två av tre hade aldrig spelat Beachhandboll innan utbildningen.  

Mer om reglerna i Beachhandboll hittar du här
Beachhandbollsträningar 

 

Ungdom Från v. 19 till vecka 24. Start 7-8 Maj

Bara dyka upp vid planen igen föranmälan krävs.

Pojkar födda 2010-2013 Tisdagar 17.30-18.30  Beachplanen bakom stadshuset

Flickor födda 2010-2013  Onsdagar 17.30-18.30 Beachplanen bakom stadshuset

 

Frågor kontakta kansliet 0520- 41 11 55 alt kansli@kfumtrollhattan.se

Premiär för beachträning för klubbens ungdomar
2024-05-08 12:01

30 ungdomar mötte upp i sanden igår när det var det premiär för de gemensamma Beachhandbollsträningar som klubben kommer att arrangera framöver.

 

- Riktigt kul att det var så många som kom. Många av dem kom för att dels förlänga handbollssäsongen och dels för att lära sig mer om den lekfulla varianten av handboll nämligen Beachhandboll, säger Emil Grönqvist, en av ledarna på kvällens träning.

 

Klubben har valt att bjuda in föreningens ungdomar födda 2010-2013 till dessa gemensamma träningar. På tisdagar är det grabbarna som kör och på onsdagar är det tjejernas tur. På tisdagar är dessutom några seniora Beachhandbollsspelare med som ledare för att kunna berätta mer och visa på ett bra sätt. Fler av dessa spelare kommer på söndag att delta på en första landslagssamling med förbundskaptenen som nu ska sätta ihop sin trupp inför EM i Bulgarien i sommar. KFUM Trollhättan önskar alla dessa spelare lycka till på söndag.

Även våra dam- och juniorspelare kommer att ha veckovisa träningar på sanden. Det behöver finslipa på sin teknik och lagspelet så att det sitter när de ska spela SM i juni på förhoppningsvis den nya beacharenan vid Älvhögsborg. 

 

Beachhandbollsdag för KFUMs ungdomsspelare
2024-04-25 22:18
Den vanliga handbollssäsongen börjar närma sig sitt slut och det betyder att beachhandbollssäsongen istället växlar upp.
 
För att fler i vår förening skulle få möjlighet att testa på beachhandboll så arrangerades en "prova på dag" för klubbens ungdomar den 20 april. Ett 70 tal ungdomar och ett antal ledare från vår förening hade anmält sig och det blev en fantastisk dag i sanden. 
 
Våra ungdomar och ledare fick en inblick i hur man spelar Minibeachhandboll/Beachhandboll med en massa tips och tricks för att göra snygga 360 och inflights! 
 
- Väldigt roligt att så många av våra ungdomslag kom och hängde i sanden och testade denna roliga variant av handboll, säger Kent Karlsson, ansvarig i KFUMs Beachkommitté
 
Tränare för dagen var förutom Kent, spelare från Göteborgs Beachhandbolls Club där flera spelare är fostrade i KFUM Trollhättan samt Tony och Helene från Handbollsförbundet.

- Inför denna vår har vi vi ledare valt att tänka lite nytt för vårt grabblag och förlänga handbollssäsongen med beachhandbollsträning. Detta för att ge möjlighet till mer handboll för de som vill. Dagen i Falköping blev för vårt lag en perfekt uppstart för vårens beachträningar. Väldigt kul att klubben gav ungdomslagen denna möjlighet att testa på Beach på det här sättet och att KFUM Trollhättan även kommer fortsätta erbjuda beachträningar för våra ungdomar. Vårt lag kommer toppa detta med att avsluta säsongen med beachhandbollscup i Helsingborg”, berättar Jenny Arnell, ledare för pojkar 12.

Stort tack till både ledare och spelare för att ni kom och för att det blev en så lyckad dag på beachen.
SM i beachhandboll 15-16 Juni i Trollhättan
2024-02-22 08:54

SM i beachhandboll kommer arrangeras i Trollhättan 15-16 juni 2024. Idag kom det slutliga beskedet från Svenska Handbollsförbundet, de kommer att arrangera årets Beach SM i Trollhättan ihop med vår förening, KFUM Trollhättan. Planen är att den nya beacharenan på Arena Älvhögsborg ska invigas i samband med detta.

 

Information om SM i beachhandboll - Till Svenska Handbollsförbundets site 

 

Till anmälan av lag till SM

 

Inbjudan till SM beachhandboll 15-16 Juni

Lyckad beachhandbollshelg i Trollhättan
2023-08-24 17:16
Damlandslaget Foto: Jan Karlsson

Under helgen förvandlades Trollhättan till en livlig och pulserande mötesplats för beachhandboll och gemenskap när både riksläger 1 och landskamper arrangerades.

Under helgen förvandlades Trollhättan till en livlig och pulserande mötesplats för beachhandboll och gemenskap. Från tidig morgon till sen kväll fylldes beachhandbollsplanen av en energi som inte kunde undgå att smitta av sig på alla som deltog.

Det blev en helg fylld av spänning, kamratskap och glädje när hela 105 spelare och ledare samlades tillsammans.

För flickor och pojkar 2008/2009 var det efter vårens och sommarens lyckade spelarutbildningstillfällen i distrikten äntligen dags att samlas för att tillsammans ta ytterligare steg i den individuella och kollektiva utvecklingen under riksläger 1.

 

Efter att ha drillats i snurrteknik, inflights och försvarsspel under totalt 8 träningspass kan bägge förbundskaptensparen summera en givande helg där alla utövare fått chansen att visa upp sig och utvecklats.

- Det är oerhört kul att se den utveckling spelarna har haft på kort tid och vi ser väldigt mycket fram emot att följa killarnas och tjejernas fortsatta beachhandbollsresa konstaterar förbundskaptenerna August Elmberg och Martin Käck.

Damlandslaget visade att man har tagit stora steg framåt. När man ställdes mot sina norska motståndare så spelade man ett kreativt och målmedvetet spel. Med tre stycken Trollhättantjejer i truppen gav publiken lite extra och bidrog till en härlig stämning runt planen.

På samma sätt imponerade herrarnas ligalandslag som visade prov på sina färdigheter match efter match. Deras dedikation till spelet och deras önskan att utvecklas som individer och som ett lag var uppenbar.

 

Men det var inte bara på planen som allt skedde. Bakom kulisserna arbetade KFUM Trollhättan med enastående precision för att se till att allt fungerade smidigt.

Deras arrangemang skapade en atmosfär av samhörighet och gemenskap som gav varje deltagare en känsla av att höra till något större än bara idrotten i sig. Från boende och mat till supportinfrastruktur – allt var noggrant planerat för att garantera att spelare och ledare skulle trivas och kunna fokusera på det viktigaste: att prestera sitt bästa på planen.

 

Vi tackar KFUM Trollhättan och Trollhättan stad som verkligen visat sig vara en perfekt plats för beachhandboll!

 

RESULTAT

Lördag 19 augusti

Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 23–10, 18–10, 26–6
3–0 i set

Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 24–12, 18–12, 13–10
3–0 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 32–24, 16–18, 22–21
2–1 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 22–19, 30–29, 22–24
2–1 i set

Söndag 20 augusti
Svenska Damlandslaget – Tyristubben (NOR)
Resultat: 18–16, 12–15, 14–12
2–1 i set

Ligalandslaget herr – HG Gokstad (NOR)
Resultat: 29–20, 23–20, 26–22
3–0 i set

Landslagen i beachhandboll till Trollhättan igen
2023-06-27 16:27
De två KFUM bördiga spelarna uttagna till de svenska landslagen.
Både i maj och augusti kommer två svenska landslag att spela beachandboll i Trollhättan. 19-21 maj kommer Sveriges Damlandslag hit för att möta både Sveriges och Norges U17 landslag. Under Trollhättan Action Week blir det landskamp mellan de Svenska landslagen och lag från Norge.
I sanden kommer två KFUM Trollhättan-fostrade spelare att mötas och det är dels Signe Karlsson som kommer spela i Damlandslaget och Elin Nilsson som kommer att spela i det svenska U17-landslaget. Till vardags spelar de beachhandboll ihop i klubben Göteborg Beach handboll club och de har även spelat ihop i KFUM Trollhättan under förra året.
- Det är kul att vi är två spelare som kommer från Trollhättan och för mig är det första gången jag får ta på mig Sverigetröjan på hemmaplan. Har ju tidigare spelat för Sverige under EM i Prag så extra kul att få spela i Trollhättan den här gången, säger Elin Nilsson
- Det ska bli kul att ännu en gång få spela i Sverigetröjan på hemmaplan, säger Signe Karlsson som gjorde premiär i damlandslaget förra sommaren under Action Week.
Helgen i maj handlar om att Sveriges landslag ska få matchträning och erfarenhet. U17, både killar och tjejer ska spela EM i Turkiet i slutet på juni så detta är tänkt som deras uppladdning. U17-damerna möter A-landslaget två gånger och norska U17-landslaget två gånger medan U17-herrarna ställs mot Norges motsvarighet två gånger på lördagen och två gånger på söndagen. Totalt kommer det vara 10 matcher som spelas 20-21 maj.
I augusti under Trollhättan Action Week kommer det svenska damlandslaget och då kommer att spela mot team Norge.
Båda arrangemangen är direkta effekter av den avsiktsförklaring som KFUM Trollhättan, Trollhättans Stad och Älvhögsborg har ihop med Handbollslandslaget och förbundet. Avtalet syftar till att skapa ett långsiktigt samarbete som gynnar allas intressen och de olika landslagens närvaro skapar förhoppningsvis ett större intresse för handboll av olika slag och därmed ett ökat allmänintresse för idrott och hälsa.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
KFUM Trollhättan, 09/07 15:53 
KFUM Trollhättan, 09/07 13:47 
KFUM Trollhättan, 09/07 13:24 
KFUM Trollhättan, 08/07 08:39 
KFUM Trollhättan, 28/06 16:04 
KFUM Trollhättan, 17/06 12:30 
 

Välkommen!


Vi är Trollhättans enda handbollsförening och har bedrivit handbollsverksamhet sedan 1940 och föreningen fyllde 80 år 2020. Säsongen 2022-2023 har vi ett damlag div 2 och herrlag i div 3. Ungdomsverksamhet finns från födda 2015-16 i handbollsskola till Flickor och Pojkar 15-16 år.
Länkar

Partners
Välkommen till vår hemmaplan