SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i KFUM Trollhättan
BLI MEDLEM
Nolato Cerbo förlänger som partner
2021-04-08 10:20

KFUM Trollhättan är mycket glada över att kunna presentera att Nolato Cerbo som varit partner till föreningen i flera år nu valt att teckna ett nytt avtal fram till 2022.

Ni ser deras logotype på våra ungdomslags samt seniorlags matchställ.
Nu lämnar vi ju snart en säsongen där det tyvärr inte varit så mycket handboll.

Men vi hoppas ju kommande säsongen kommer kunna erbjuda mer handboll när den väl drar igång sedan. 

Ett stort tack till Nolato Cerbo som väljer att satsa vidare tillsammans med oss och alla handbollsspelande ungdomar i föreningen.

 

Ni hittar mer information om Nolato på nedan länk.
https://www.nolato.se/

Vi välkomnar CS Maskin som ny partner
2021-03-25 09:48

KFUM Trollhättan är glada över att kunna presentera en ny partner i CS Maskin som väljer att stödja KFUM Trollhättans verksamhet.

 

CS Maskin är specialiserade på byggavfallshantering samt gräv och schakt.

Vårt verksamhetsområde är hela Västra Götaland.

Vi förnyar ständigt vår maskinpark för att säkerställa att vi alltid har den bästa och mest pålitliga utrustningen. Vi är ca 40 personer som arbetar på CS Maskin. Företaget drivs idag av Peter Waern.

 

Om du vill veta mer om oss, ha referenser eller diskutera ett samarbete så tveka inte att kontakta oss idag. Vi hjälper dig!

 

https://cs-maskin.se/

 

Vi gratulerar till nominering Idrottsgala 2020
2021-03-23 16:26

I måndags presenterade TTELA nomineringarna till Idrottsgalan för 2020. KFUM Trollhättan finns med inom två kategorier. Dels årets lag där damlaget finns med för sin serieseger och Eje Grönquist är nominerad som Årets Eldsjäl för sitt arbete med landskamperna och sina aktiva 57 år i KFUM Trollhättan. 

 

Vi önskar dem lycka till !

Ni kan läsa mer om idrottsgalan på www.ttela.se

Idag fick F10 och KFUM Trollhättan besök av P4 Väst
2021-03-16 20:38

Föreningen fick idag besök av Sveriges Radio Väst som interjuvade vår ordförande Rebecca Möller samt spelare och Malin Arnell, ledare i F10. 

P4 Väst ställde frågor kring hur det gått med träningarna under senaste året med pandemin. 


Idag rapporterade Riksidrottsförbundet om kraftig minskad aktivitet bland många föreningar som håller på med inomhusidrotter. Även KFUM Trollhättans aktiviter har minskat under 2020, men vi har trots allt lyckats hålla igång mycket verksamhet jämfört med många andra föreningar i vårt område.

 

Vi uppskattar att Trollhättans Stad samt Arena Älvhögsborg valt att hålla anläggningar öppna så mycket som det varit möjligt utifrån omständigheterna för barn och ungdomar.

 

Länk till P4 Väst inslag
https://sverigesradio.se/artikel/uppfinningsrikedom-haller-igang-handbollsklubben-trots-pandemi

Ungdomslagen kan åter träna inomhus
2021-01-21 15:31
Idag har Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelat att verksamhet för barn och ungdomar inomhus åter kan startas upp. 
 
Motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin särskilt för barn och unga. Med tanke på motionens betydelse för barn och ungas hälsa bedömer Folkhälsomyndigheten att träning kan ske i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar och allmänna råd och föreskrifter inom ramen för pandemilagen.
 
Så från 25 januari v.4 startar verksamheten upp med träningar igen för ungdomslagen. Specifik information får man av respektive ledare.
 
Från 8 Feb
 
För de grupperna som nu åter startar upp verksamheten tänk på:
 
Endast spelare och ledare skall vara i hallen under träningar.

 

 • stanna hemma när du är sjuk, eller vid minsta symtom.
 • håll avstånd
 • tvätta händerna ofta
 • hosta och nys i armvecket
 • undvik att röra ögon, näsa och mun

 Riktlinjer vid bekräftad smitta

 

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma tills man har tillfrisknat. Insjuknar man under en idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Självskattning tillämpas; dvs om någon av följande frågor besvaras med ja, ska spelaren inte åka till anläggningen:

 

 • Kroppstemperatur som överstiger 37,5 grader
 • Halsont
 • Hosta
 • Huvudvärk
 • Illamående
 • Diarré
 • Andra symtom som bedöms relevant
Handsprit OIAX + vatten baserad samma som Handbollslandslaget använder finns till samtliga grupper att hämta på kansliet.
 
KFUM Trollhättan 80 År
2020-11-03 10:07

Fler bilder (+11) >>
Lite gamla utklipp
Idag för 80 år sedan, den 3 nov 1940 bildas KFUM Trollhättan Idrottsavdelning. Men mannen bakom bildandet, Karl-Axel Beskow, hade scoutingen i blodet och på den tiden var KFUM stort inom scouting. Därför bildades föreningen som en del av KFUM – rörelsen.

 

Karl – Axel Beskow var ingenjör på Flygmotor, idrottsintresserad och entusiastisk över tanken på att bilda en idrottsavdelning för ungdomar. Han fick med sig ett antal likasinnade personer och den första styrelsen konstituerade sig enligt följande: Karl–Alex Beskow ordförande, Olof Olsson sekreterare, Björn Forsell, kassör, Bertil Nilsson, klubbmästare och Olle Olander, materialförvaltare.

 

Tankarna om verksamheten var annorlunda än vad man idag förknippar KFUM Trollhättan med. Allsidig lek och idrott parad med gemytlig gemenskap var rättesnöret. Till en börja med kretsade intresset kring gymnastik, friidrott, orientering och skidor.


Mycket har hänt sedan 1940 men Karl-Axel Beskow hade säkert varit mycket stolt över dagens verksamhet. Vi vill passa på och tacka alla som genom åren bidragit till verksamheten och hade gärna bjudit in till kalas, men det passar ju inte så bra nu.


Men vi satsar vidare och hoppas det blir många fler år för KFUM Trollhättan med handboll i Trollhättan.


Ni hittar mer om föreningens historia här


BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P8 Födda 12, 09/04 16:04 
F14 Födda 06, 23/03 11:20 
F10 Födda 10, 16/03 20:19 
F19-17 Födda 01-03, 13/03 12:00 
F19-17 Födda 01-03, 10/02 20:36 
F19-17 Födda 01-03, 07/02 18:19 
 

Välkommen!


Vi är Trollhättans enda handbollsförening och har bedrivit handbollsverksamhet sedan 1940 och föreningen fyller 80 år under 2020. Säsongen 2020-2021 har vi ett damlag div 2 och herrlag i div 3 samt F17-19 lag och P17-19 lag. Ungdomsverksamhet finns från födda 2013-14 i handbollsskola till Flickor och Pojkar 15-16 år.
Länkar

Partners
Välkommen till vår hemmaplan