SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landslagen i beachhandboll till Trollhättan igen
2023-06-27 16:27
De två KFUM bördiga spelarna uttagna till de svenska landslagen.
Både i maj och augusti kommer två svenska landslag att spela beachandboll i Trollhättan. 19-21 maj kommer Sveriges Damlandslag hit för att möta både Sveriges och Norges U17 landslag. Under Trollhättan Action Week blir det landskamp mellan de Svenska landslagen och lag från Norge.
I sanden kommer två KFUM Trollhättan-fostrade spelare att mötas och det är dels Signe Karlsson som kommer spela i Damlandslaget och Elin Nilsson som kommer att spela i det svenska U17-landslaget. Till vardags spelar de beachhandboll ihop i klubben Göteborg Beach handboll club och de har även spelat ihop i KFUM Trollhättan under förra året.
- Det är kul att vi är två spelare som kommer från Trollhättan och för mig är det första gången jag får ta på mig Sverigetröjan på hemmaplan. Har ju tidigare spelat för Sverige under EM i Prag så extra kul att få spela i Trollhättan den här gången, säger Elin Nilsson
- Det ska bli kul att ännu en gång få spela i Sverigetröjan på hemmaplan, säger Signe Karlsson som gjorde premiär i damlandslaget förra sommaren under Action Week.
Helgen i maj handlar om att Sveriges landslag ska få matchträning och erfarenhet. U17, både killar och tjejer ska spela EM i Turkiet i slutet på juni så detta är tänkt som deras uppladdning. U17-damerna möter A-landslaget två gånger och norska U17-landslaget två gånger medan U17-herrarna ställs mot Norges motsvarighet två gånger på lördagen och två gånger på söndagen. Totalt kommer det vara 10 matcher som spelas 20-21 maj.
I augusti under Trollhättan Action Week kommer det svenska damlandslaget och då kommer att spela mot team Norge.
Båda arrangemangen är direkta effekter av den avsiktsförklaring som KFUM Trollhättan, Trollhättans Stad och Älvhögsborg har ihop med Handbollslandslaget och förbundet. Avtalet syftar till att skapa ett långsiktigt samarbete som gynnar allas intressen och de olika landslagens närvaro skapar förhoppningsvis ett större intresse för handboll av olika slag och därmed ett ökat allmänintresse för idrott och hälsa.
 

Välkommen!


Vi är Trollhättans enda handbollsförening och har bedrivit handbollsverksamhet sedan 1940 och föreningen fyllde 80 år 2020. Säsongen 2022-2023 har vi ett damlag div 2 och herrlag i div 3. Ungdomsverksamhet finns från födda 2015-16 i handbollsskola till Flickor och Pojkar 15-16 år.
Länkar

Partners
Välkommen till vår hemmaplan