SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Den bästa träningen börjar tillsammans
2022-11-24 11:17

Att ta sig till och från träningen tillsammans är roligare, smidigare, och bättre för hälsan och dessutom bra för miljön

 

Därför uppmuntar KFUM Trollhättan alla att ta sig till träning och tävling genom att samåka, cyckla, åka kollektiv, gå.

 

Tips till ledarna
Om föreningen har medlemsappar med samåkningsfunktion är det bra om du som ledare informerar era aktiva och deras föräldrar om att tjänsten finns och uppmuntra dem att använda den.


Om ni ska tävla eller träna på annan plats än vid hemmaarenan/hemmaplan, bestäm mötesplats innan. En plats där ni kan samlas och packa om i bilarna så att alla som kan och behöver har möjlgihet att samåka.

 

Samåkning innebär en möjlighet att bygga på gemenskapen och få laget/gruppen att bli tightare vilket också kan ge en positiv effekt för gruppkänslan.


Föregå själv med gott exempel. Kanske har du som ändå ska till träningen möjlighet att samtidigt plocka upp några aktiva för samåkning. Eller kanske kan ni, om ni är fler ledare för en grupp, åka tillsammans.

 

Tips på resa med cykel - Visste du att?
Trafiksäkerheten vid träningsanläggningen förbättras om fler lämnar
bilen hemma och cyklar

Cykla varannan gång till träningen och minska dina koldioxidutsläpp
med hälften.

Det tar bara 15 minuter att cykla 5 kilometer.

30 minuters fysisk aktivitet (till exempel cykling) per dag minskar
risken för bukfetma, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Tips till aktiva/föräldrar
• Snacka ihop dig med lagkamraterna eller träningskompisarna, se om ni är flera som har ungefär samma resväg och kan cykla tillsammans.
• Kolla bästa och säkraste vägen i förväg.
• Se till att däcken är pumpade.
• Kolla att lampor och ringklocka funkar.
• Checka att hjälmen är hel och passar.
• Sätt på reflexer.

 

Exempel från en hållbar idrottsvardag - Stenungsunds HK
Ett av lagen i Stenungsunds HK har delat upp kommunen i cykelzoner. Alla barn har nära till någon samlingsplats och vid varje samlingsplats möter minst en förälder upp och cyklar tillsammans med barnen till träningen under hela sommarhalvåret. Det bygger på föräldraengagemang, det har byggt en bra lagkänsla och även resulterat i att man i samma grupp fortsatt under vinterhalvåret fast då i samåkning med bil.

 

Alla har olika förutsättningar men vi kan alla bidra på något sätt.


Nyhetsarkiv
Jul på Kalaskoket 20232023-11-14 08:25
Dags för Bohus Cup 20232023-05-11 14:02
KFUM Trollhättan 80 År2020-11-03 10:07
Stort tack för igår !2017-11-28 16:01
 

Välkommen!


Vi är Trollhättans enda handbollsförening och har bedrivit handbollsverksamhet sedan 1940 och föreningen fyllde 80 år 2020. Säsongen 2022-2023 har vi ett damlag div 2 och herrlag i div 3. Ungdomsverksamhet finns från födda 2015-16 i handbollsskola till Flickor och Pojkar 15-16 år.
Länkar

Partners
Välkommen till vår hemmaplan